Hvem kan søke?
- Søker må være bosatt og virksom i Finnmark fylke i stipendperioden.
- Søker må være yrkesaktiv profesjonell filmarbeider som arbeider med audiovisuelle verk. Med audiovisuell verk menes en fiksjonsbasert eller dokumentarisk fremstilling gjennom lyd og bilder i form av film eller serier produsert for offentlig visning eller omsetning.
- Søker må ha relevant utdanning på bachelornivå eller høyere, eller kunne dokumentere relevant yrkeserfaring fra den audiovisuelle bransjen.
Søknadsfrist
Søknadsfrist for stipendet i 2025-2026 er 15. oktober 2024.
Hva kan stipendet brukes til?
- Stipendet skal benyttes til arbeid, herunder konkret prosjekt eller faglig fordypning og utvikling. Stipendet kan også benyttes til studie- eller andre fagreiser.
- Ved behov kan deler av stipendet brukes til innkjøp av kamera-, redigerings- eller annet fagutstyr.
- Stipendet kan ikke benyttes til oppstart av næringsvirksomhet eller til etablering av virksomhet.
- Stipendet kan ikke brukes til finansiering av studier som normalt kan oppnå støtte fra Statens lånekasse for utdanning. Stipendet kan heller ikke brukes til studentprosjekter (prosjekter som lages som en del av studiet).
Slik søker du
Søknad sendes elektronisk via fylkeskommunens skjemaportal.
Send søknad
Søknadskriterier
Søknad vurderes ut ifra informasjonen lagt inn i søknaden. Alle opplysninger som etterspørres, samt annen relevant informasjon som du ønsker at blir tatt med i vurderingen, må legges inn i søknaden. I søknaden må du ta med:
- Kontaktinformasjon
- Kort sammendrag av din bakgrunn, relevant utdanning og erfaring (inntil 100 ord)
- Beskrivelse av fremtidige filmfaglige målsettinger og planer, gjerne konkrete prosjekter (inntil 250 ord)
- Kort beskrivelse av formål, motivasjon og faglig begrunnelse for stipendet (inntil 250 ord)
- Beskrivelse av hva du ønsker å bruke stipendperioden til (inntil 500 ord), eventuell utfyllende prosjektbeskrivelse kan legges inn som vedlegg
- Vedleggene: CV og dokumentasjon av filmfaglig virksomhet
Vedlegg
Vedlegg til søknad lastes opp i søknadsskjemaet. Alle vedlegg skal være i PDF-format. Maksimal filstørrelse per fil er 10 MB.
CV på inntil 3 A4-sider lastes opp som PDF. CV danner grunnlaget for aktivitetsvurderingen og skal inneholde opplysninger om:
- Relevant utdanning
- Relevant yrkeserfaring
- Utvalg av gjennomførte prosjekter og produksjoner
- Annen relevant informasjon, som tidligere mottatte stipend, priser og finansiell støtte
- Kommende aktivitet skal kun inkluderes i CV dersom den er bekreftet (merk tydelig med “kommende”)
Inntil 3 vedlegg for å dokumentere virket som filmarbeider med fokus på nyere aktivitet og prosjekter fra de siste fem år.
- Tekstdokumentasjon leveres som PDF-filer som ikke skal være på mer enn på 5 sider.
- Filmdokumentasjon legges ved som nettlenker (f.eks. Vimeo). Nettlenkene skal vise direkte til det aktuelle materialet. Dersom påloggingsinformasjon er påkrevd, må passord oppgis til hver enkelt lenke. Materialet må være tilgjengelig i minst 6 måneder etter søknadsfristen.
Søknadsbehandling
Vurdering av søknad blir gjort av et stipendpanel som gjør en skjønnsmessig vurdering av filmfaglig kvalitet og aktivitet, i samsvar med retningslinjene for stipendordningen. I tillegg vektlegges kompetanse, målsettinger og framtidig potensial, egenart og evne til nyskaping, samt søknadens utforming.
Behandling av søknad gjøres i stipendpanelet og vedtas av Hovedutvalget for kompetanse (HUK). Stipendet tildeles i fylkesting i mars. Alle søkere sendes et vedtaksbrev.
Utbetaling av stipendet
Søker som blir tildelt stipendet skal sende faktura til fylkeskommunen etter at vedtaksbrevet er mottatt.
Se hvordan du sender faktura til fylkeskommunen
Rapportering
Stipendmottakeren må levere sluttrapport om sitt filmfaglig arbeid i stipendperioden, inkludert en vurdering av stipendets betydning for egen utvikling og virksomhet.
Rapporten skal inneholde en kort oppsummering av aktivitet: prosjekter, tiltak, faglige reiser og lignende som er gjennomført i stipendperioden. Nevn gjerne titler på prosjekt, navn på samarbeidsorganisasjoner og -personer, steder som har vært besøkt, med mer. Dersom det har oppstått endringer i planene, skal dette kommenteres.
Rapporteringsfrist er innen utgangen av mars året etter at stipendperioden er utløpt. Rapport sendes som vedlegg i e-post til postmottak@ffk.no.
Retningslinjer for filmarbeiderstipendet, vedtatt 05.09.2023 (PDF, 648 kB)
Ingvild Marie Bjørnå Pettersen
Rådgiver, kunst- og kulturutvikling
Tlf: 78 96 30 37
E-post: ingvild.pettersen@ffk.no